לעיתים נראה כי פתיחת עסק חדש הינה פעולה טכנית שלא דורשת ידע ומיומנות ועוסקים רבים "חוסכים" את עלות היעוץ / השירות, ע"י גורם הבקיא בפתיחת עסק ועושים את כל הטעויות הנפוצות, אומנם, היום ניתן למצוא לא מעט מדריכים ועזרים לפתיחת עסק חדש הן ברשויות והן מבחינה כלכלית, אך, על מנת שהעסק יצליח צריך לתכנן אותו נכון לפרטי פרטים ולהתגבר על כל הקשיים והאי ודאות, תהליך זה דורש יועץ מקצועי ומנוסה שמכיר ויודע בדיוק איך לתכנן ולבצע זאת על הצד הטוב ביותר.
בשלב הראשון מחליטים איך לפתוח את העסק אם כעוסק מורשה אם חברה בע"מ ואם בכל צורה אחרת (וקיימות מס' רב של צורות משפטיות ומיסויות), לאחר מכן יש לבחון את נושא חלוקת הרווחים (משכורת, דיבידנד וכו') ואם קיימים שותפים כיצד מתחלק הרווח והעבודה בין השותפים, וחשוב מכך, כיצד לעגן זאת בהסכם.
בשלב השני נבנה את המןצר או השירות שאנו מעוניינים למכור, נפלח לשווקי יעד, נבדוק מתחרים בתחום, נבדוק ספקים מובילים, נבחן עלויות והחשוב מכל נבחן את הערך המוסף והייחודיות שיש לנו על פני מתחרינו.
בשלב שלישי נבחן את סוגיית מיקום העסק, לעיתים חשוב שתהיה "ניראות" לעסק ולעיתים חשוב דווקא המחיר הזול של השכירות (לדוג' כאשר נדרש מרחב של חצר).
שלב רביעי נבנה תוכנית עסקית מפורטת לעסק, שתפרט בין הייתר את שלבי הקמת העסק כולל תקציב ומקורות מימון לעסק.
תכנון לא נכון יכול לגרור הפסדים, אי הצלחה או אי מימוש הפוטנציאל של העסק. הרבה עסקים שנבנו לא נכון מההתחלה ממשיכים לעבוד עם הטעויות הראשוניות ואפילו לא מודעים לכך.
מזמין אתכם עוד היום לשיחת היכרות וייעוץ חינם